Loading...
Tarinani2018-11-13T08:38:16+00:00
SINUN NÄKÖISESI ARKENA JA JUHLASSA

Saagar uniikit uusiokorut viimeistelevät tyylisi

Saagar on tarina kauneudesta, yksilöllisyydestä, sisusta – ja hiukan Intiasta.

Olen Maija Aatelo, itseoppinut koruntekijä Porvoosta. Rakastan tehdä käsilläni persoonallista arjen luksusta jokaiselle itseään arvostavalle naiselle. Siihen ei aina tarvita kalliita jalometalleja, timantteja tai rubiineja. Tyylikkäitä, ekologisesti ja eettisesti kestäviä koruja voi tehdä myös kierrätysmateriaalista, joka voi olla hyvinkin vaatimattomista raaka-aineista tehtyä. Taitoa on loihtia kauneutta lasihelmistä ja paljeteista.

Näille sivuille on jatkossa tulossa tietoa minusta ja koruistani.

Liity postituslistaan tästä, niin saat automaattisesti tiedon uusista tuotteista ja postauksista.

UNIIKKEJA KORUJA

Saagarin korut ovat toisaalta täynnä eleganssia, tyyliä ja ajatonta arvokkuutta, toisaalta taas värikylläisiä, särmikkäitä, perinteisiä rajoja rikkovia. Korujeni kautta voit näyttää, jos ja kun niin haluat, niin aikuisen liikenaisen kuin rennon hulluttelevan puolesi. Arjessa koruni voivat olla kätketty vihje kapinallisuudesta. Tai ihan vain kauniita, omaa persoonaasi korostavia, ekologisia ja etnisiä uusiokoruja. Ne eivät ole massatuotantoa, vaan erottuvat persoonallisuudellaan ja kertovat kantajansa valinnoista, arvoista ja tunteista.

Korujeni materiaali on uusiokäytettyä pitsiä, vaikkei se siltä ehkä ensi silmäyksellä vaikuta. Mutta kyllä se pitsiä on: käsin virkattua metallilaminoitua puuvillalankaa, enimmäkseen hopean, jonkin verran myös kullan ja antiikkipronssin väristä. Alkuaan pitsit on virkattu ehkä 1950-luvulla sarin ylelliseksi reunapitsiksi Intiassa, josta tuon ne Suomeen Porvooseen aloittamaan uuden elämän pohjoismaisen naisen arjen ja juhlan kaunistavina käsintehtyinä koruina.

Kierrätysmateriaaleista tehdyt koruni ovat laadultaan uustuotantoon verrattavia, koska haluan tehdä koruistani tinkimättömän viimeisteltyjä ja korkealaatuisia.

EKOLOGISTA KIERTOTALOUTTA

Saripitsi on tyypillisesti 6 jaardia eli noin 5,5m pitkä. Käytän vain kierrätyspitsinauhoja, jotka usein ovat osin kuluneita, jopa rikki. Jokainen nauha on siksi yksilöllinen, minkä vuoksi korusarjat ovat aina rajallisia. Sarjakoko on yleensä 10-20 kpl, mutta jotakin korua saattaa olla mahdollista valmistaa vain muutama kappale. Hyvin harvoin hyvälaatuista nauhaa on niin paljon ja mallikerta niin lyhyt, että siitä tehdä jopa useita kymmeniä koruja.

Jokainen valmistamani koru on kuitenkin aina uniikki, aivan oma ainutkertainen persoonallinen yksilönsä. Kun korun materiaali on käytetty loppuun, lisätään tuotetietoihin maininta, että kyseessä ovat viimeiset sen mallin korut. Teen myös tilaustöitä, sekä yksittäiskoruja että muunnelmia tuotevalikoiman koruista.

Teen mielelläni myös yhteistyötä muotisuunnittelijoiden kanssa – taiteellinen korunauha juhlapuvussa ja sen kanssa käytettävissä koruissa viimeistelee kokonaisuuden täydelliseksi.

Jos joku koruni kiinnostaa sinua ja haluaisit siitä muokatun version tai jos haluat jotain aivan erityistä juuri sinulle tehtyä, ota yhteyttä sähköpostitse maija.aatelo@saagar.fi tai lähetä viesti tästä.

YKSILÖLLISTÄ TYYLIÄ

Olen ollut pitkään työkyvyttömyyseläkkeellä MS-taudin vuoksi, mutta en anna sen lannistaa minua enkä latistaa elämääni. Teen koruja jaksamiseni mukaan. Ja ehtimisen, koska olen myös aktiivinen vammaisvaikuttaja, mikä vie aika suuren osan ajastani. Asun ja teen koruja vanhassa, jatkuvaa remonttia vaativassa talossa historiallisessa Vanhassa Porvoossa, enkä halua koskaan muuttaa
täältä minnekään.

Elämäni on lopulta aika tavanomaista: rakastan ruoanlaittoa, puutarhanhoitoa, kissoja, älypelejä, oopperaa. Painin liikakilojen kanssa ja yritän epätoivoisesti vieroittaa itseäni suklaasta. Kun jäin 2002 pois työelämästä, tein monta vuotta taidetta ja ehdin kehittyä teknisesti aika taitavaksi kuparigrafiikan ja itämaisten sumi-akvarellien tekijäksi. Mutta en kuitenkaan tuntenut olevani ihan oikea taiteilija ja kuvien tekeminen jäi vähitellen. Kiinnostuin taiteen sijaan nyplätyistä ja muista käsin tehdyistä pitseistä ja perustin yritykseni Pitsileidi Maija, joka myy edelleen antiikkitekstiilejä.

Koruilla on oma yritys ja tuotenimi Saagar. Minulle sopii tällainen soveltava luova tekeminen, jossa yhdistyvät korujen suunnittelun luovuus ja niiden tekemisessä tarvittavat kädentaidot.